حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری پنجمین نمایشگاه بین المللی دارویی گفت: در زمینه صنایع دارویی یکی از کشورهای پیشرو هستیم و صنایع دارویی بیش از ۹۹ درصد تولید داشته با وجود تحریمهای ناجوانمردانه بر علیه کشور اعمال شده است.
به گفته وی ارز تجهیزات پزشکی که درحال حاضر ترجیحی است از سال آینده به نیمایی تبدیل میشود.
محمدی بیان کرد: هرچقدر به سمت تولید مواد اولیه و عمق تولید برویم، امنیت دارویی بالا و ارز آوری کشور بیشتر خواهد شد همچنین آسایش مردم و حوزه سلامت افزایش پیدا خواهد کرد.
او افزود: خیلی از کشورها دوست دارند از صنعت داروسازی ایران بازدید کنند. با راهاندازی تورهای مجازی کشورها میتوانند از تکنولوژی حوزه داروی ایران مطلع شوند. تقویت حوزه صادرات سبب توسعه مجموعه صنعت دارویی خواهد شد.
او ادامه داد: بخشی از مواد اولیه دارویی را به صورت کامل تولید میکنیم. برای تامین ارز و حواله همچنین برای واردات مواد اولیه سختی های زیادی کشیده می شود.
او بیان کرد: هرچقدر عمر تولید بیشتر باشد حمایت سازمان غذا و دارو بیشتر خواهد بود و ما از تولید حمایت کامل را انجام میدهیم.
محمدی بیان کرد: صنعت دارویی یک صنعت استراتژیک محسوب میشود. ما نیازمند نگاه تشویقی در صنعت دارویی کشور هستیم و برای حفظ و توسعه ارزش افزوده باید نگاه ویژه ای داشته باشیم.
او افزود: منابع ارزی محدود است و باید تسهیلات بلند مدت و ارزان قیمت به این صنعت اختصاص داده شود.
فرامرز اختراعی، رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی و شیمیایی گفت: با اعمال تحریم های ناجوانمردانه اما پیشرفت های خوبی در صنعت داروسازی و تامین نیازهای دارویی کشور داشته ایم. وظیفه ما تامین مواد اولیه دارویی است تا موانع تحریم به طور کامل برطرف شود.
پیکانپور، مدیر کل دارویی سازمان غذا و دارو در ادامه برنامه گفت: امروز داروی فاکتور هشت نو ترکیب به میزان ۱۲۰ هزار ویال وارد بازار کشور شده است.
به گفته وی، الان وضعیت موجودی سرمها در کشور خوب ارزیابی شده است.
او افزود: ارسال پلاسما در پنج ماهه اول امسال به میزان کل کشور در سال گذشته شده است. دستورالعمل صادرات دارویی در حال تدوین است.
پیکانپور با اشاره به این که صنعت داروسازی ارز آوری خوبی برای کشور دارد گفت: توقف ارزی یا ریالی در زنجیره تامین دارو باعث بروز مشکل می شود.
او ادامه داد: روند تولید داروهای خاص در کشور خوب است اما از ایده ال فاصله داریم. شرکت های خوبی در زمینه تولید داروهای خاص و حیاتی برای خدمت رسانی به بیماران فعالیت می کنند.
پیکانپور افزود: در حال حاضر یک پالایشگاه در حوزه پلاسما فعالیت می کند که نزدیک به ۱۵۰ هزار لیتر تولید پلاسما دارد، دومین پالایشگاه در نیمه دوم سال راه اندازی می شود.